به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، رسول دیناروند در پاسخ به برخی اخبار درباره افزایش دو برابری واردات روغن پالم به کشور، اظهار کرد: «واردات روغن پالم دوبرابر نشده است و میزان آن در سال 95 نسبت به سال 94 فراتر نرفته است.
وی افزود: «گاهی اوقات آمار واردات یک ماه، با واردات مدت مشابه در سال قبل مقایسه میشود و میگویند میزان واردات دو برابر شده است؛ در حالی که ما آمار سالیانه را در نظر میگیریم. تا امروز میزان واردات روغن پالم سال گذشته است. میزان مجاز مصرف روغن پالم در کشور، نباید از 30درصد نیاز بالاتر برود و به همین میزان نیز درحال استفاده است.
گفتنی است چندی پیش محمدحسین رستگار، رئیس پژوهشگاه سازمان غذا و دارو درباره موارد مجاز مصرف روغن پالم اظهار کرد: وزارت بهداشت در زمینه قاعدهمند کردن مصرف روغن پالم، همت کرد. بهطوری که اکنون مصرف پالم باید قاعده خودش را داشته باشد، نه اینکه چون ارزان است، آن را در هر فرآوردهای اضافه کنیم. نمیشود که مردم در هر فرآوردهای اعم از لبنی، روغن سرخکردنی و... پالم بخورند و این رژیم تغذیهای غلط است. بنابراین ما در جهت بهبود و درست کردن تغذیه مردم گام برداشتیم.
رستگار در همین راستا ادامه داد: البته در روغن سرخکردنی چه بخواهیم چه نخواهیم مصرف پالم غیرمنطقی نیست، چون روغنی که اسیدچرب اشباع نداشته باشد، در حرارتهای بالا میشکند و رادیکالهای آزاد آن برای بدن مضر هستند. بنابراین باید در آن یک روغن مقاوم وجود داشته باشد و پالم همان روغن مقاوم است.
بر همین اساس در روغنهای سرخکردنی معمولا از پالم استفاده میکنند؛ چرا که اگر نباشد، در زمان سرخ کردن شدید، روغن میشکند و این موضوع صدبرابر پالم مضر است. البته میزان استفاده از آن در این فراوردهها هم بر اساس فرمولاسیون آنها مشخص است. بنابراین برخی روغنهای سرخکردنی پالم را دارند، اما در کل پالم سم نیست، بلکه روغنی ست مانند همه روغنها. در عین حال باید توجه کرد که مصرف بیرویه آن برای قلب و عروق مناسب نیست و باید مصرفش منطقی باشد.
رئیس پژوهشگاه سازمان غذا و دارو با بیان اینکه از طرفی وزارت بهداشت با این تلاشش در زمینه پالم، مصرفش را به سمت منطقی شدن پیش برد، گفت: «بر همین اساس اکنون اجازه استفاده از آن را در لبنیات به هیچ عنوان نمیدهیم و اگر کسی از پالم در لبنیات استفاده کند، تخلف کرده است.
منبع: سپید